Middels een intensief online en offline participatieproces zijn ideeën opgehaald, schetsontwerpen gemaakt en projecten benoemd. In elke wijk is door een bewonerscommissie en bewoners een prioritering gemaakt. Deze projecten zijn in de afgelopen jaren voortvarend opgepakt. Het programma bevat per wijk vijf tot zes projecten. Het betreft verschillende soorten projecten zoals herinrichting openbare ruimte van gevel tot gevel; groot onderhoud aan verharding (wegen); integraal groenonderhoud en kwaliteitsimpulsen.
Het programma kent een unieke dynamiek en heeft een hoge mate van bestuurlijke aandacht. Dit komt mede doordat het verschillende soorten projecten betreft in verschillende fasen van voorbereiding en realisatie. De aanpak van Flow Civiel is gericht op het op orde brengen van de basis en het doorkijken naar de toekomst. Hierbij is gefocust op de onderlinge relatie en op de te doorlopen processen. Daarnaast wordt er op organisatie niveau een bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van het vakgebied projectbeheersing. Dit is bereikt door:
Op dit moment wordt er gewerkt aan het op orde brengen van de projectbeheersing op het programma , er zijn diverse beheersinstrumenten gemaakt waarmee op de GROTIK aspecten gestuurd wordt.